aug
20

Dior - Cartagena szandál

Címkék: dior | Szerző: ladyshoe | 5:17 pm

Ahogy ránézünk hirtelen nem is látunk mást, mint egy szépen megtervezett szegekkel kivert pántokkal behálózott cipőt. Viszont, ami engem elképesztett és helyben megváltoztatta a véleményemet az a sarok. A sarok konkrétan olyan felületen érintkezik csak a talppal, mint amilyen vékony ő maga. Feltételezem és főleg remélem, hogy úgy van kialakítva a cipő, hogy az egyensúllyal egy percig sem lehet baja az embernek, mégis kicsit iiesztő lehet, hogy a lábunk hátsó részét egy kb 1 centi átmérőjű körön kell egyensúlyozni. Egyszerűen elképeszt, hogy mit ki nem találnak a tervezők, csakhogy valami meghökkentően újjal és eredetivel rukkoljanak elő. Bár elölről nagyon bejön a cipő és bár 1260 dollár az ára, én mégis úgy érzem, hogy nem mernék elindulni egy ilyen sarkú szandállal otthonról. Íme egy kép a hátuljáról is.

aug
20

Burberry - Gumicsizma

Címkék: burberry | Szerző: ladyshoe | 5:08 pm

Sose tartottam a gumicsizmát divatos viseletnek, de úgy tűnik a Burberry nem osztja ezen véleményemet. Sőt! Egész kis gumicsizma kollekciót hozott létre. Ezek közül ragadtam ki ezt az egész csinos kis példányt, amennyiben lehet egy gumicsizma csinos. Az ára a márkához képest nem is vaskos, csupán 195 dollár egy pár ebből az olaszban készített csodából. A csizma kétféle színben van feketében és az itt látható "Berry pirosban". A cipő oldalára rátették a Burberry emblémáját, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy ez nem egy egyszerű gumicsizma, hanem divatcikk. Nem tudom még mit tehetnék hozzá, talán még csak annyit, hogy én is ha választhatok inkább viselek egy ilyen gumicsizmát, mint egy ötszáz forintos keleti modellt, de felmerül a kérdés, ki visel még manapság gumicsizmát?

aug
20

Szinte ékszerként tündöklő ez a pár szandál. Aranyszínű bőrből készült, és valóban úgy csillog, mint az a bizonyos drága fém. A nyitott orr felett egy masni szerű szintén aranybőr található, ami kicsit megbolondítja az amúgy is érdekes modellt. A cipő egy T-pánttal (elnézést ha nem szakszerű a kifejezés) igyekszik a lábunkhoz láncolni magát, ami remélhetőleg stabil tartást is ad, mert igazán rosszul mutatna egy ilyen cipővel elesni. A sarok 12 centis, ami igencsak nagy, főleg mivel nincs megemelt talp, ami enyhítené ezt a magasságot. A Net-a-porter koktélruhákhoz kínálja ezt a szépséges 775 eurós topánt, és ezzel a meglátással teljesen azonosulni tudok.

aug
20

Hát mit is mondjak. Hú! Nagyon kemény kinézete van az tuti. Olyan pláza cica és gyilkos rockker hibridje lehet. Nem tudom akad-e ilyen nő a világon, de ha igen, akkor ez a cipő neki van kitalálva. Már a cipőtalp is eleve nagyon durván néz ki ezzel a cakkos mintával, a láncokról nem is beszélve. A talp 2 centi magas és ehhez van egy 13 centis sarok, ami így 11-nek tűnik a viselő számára. Igazából ez a cipő iskolapéldája annak, hogy egy teljesen egyszerű fekete szandált, hogy lehet feldobni és valami teljesen újat alkotni belőle. Megnézve a kínálatot az egész kollekció ilyen talpú modellekből áll, úgyhogy, akit elvarázsolt ez az extravagáns kinézetű talp, többféle verzióból is választhat. A Net-a-porter oldalán legalább 3 félével találkoztam a mai barangolásom során.

aug
18

Íme egy újabb kis fodros szandál. Hasított bőrből készült, és négy különböző színben kapható: az itt látható rózsaszínben, kékben, zöldben, és az elmaradhatatlan feketében. Az elmaradhatatlan zippzárat is tépőzár helyettesíti, amiben nem vagyok biztos, hogy jó döntés-e. A Fiesta szó hallatán rögtön a tánc jutott eszembe, de én tuti, hogy nem mernék kimenni a táncparkettre, ilyen magas és vékony sarokkal. A cipő orra kissé nyitott, és az előbb említett tépőzár is nagyon diszkréten van beépítve a boka körüli pántba, nekem is keresnem kellett a képeken, hogy rájöjjek, mivel lehet a cipőt a lábra rögzíteni. Összességében jól néz, ki csak eső ne érje a bőrt, illetve kosz ne érje a tépőzárat, mert akkor vége az egésznek. A modell 100 dollárba kerül a Nordstormon.

aug
18

Amikor megláttam, akkor azt hittem, hogy nem fog tetszeni nekem, de rájöttem, hogy csak azért nem tetszik, mert sajnos nem látok olyan képet, ahol emberi lábon van a szandál. Három pánt van, és mindegyik van csatt is, azt nem tudom mind állítható-e, de ha igen, akkor mindenki pontosan a saját lábára tudja alakítani a cipőt. A cipő elején lévő szintén vanília színű bőrdísz nem tudom pontosan, hogy mutat viselés közben, de így képről nekem túl nagynak tűnt, ráadásul a szélén a barna minta zippzár, szóval az is lehet, hogy a lábnak sem túl kellemes. Szóval vegyes érzésekkel viseltetek a szandál iránt, de alapjába véve, nem tűnik annyira rossznak ez a kis vanília cipő, és az ára sem olyan borsos, 135 dollár.

aug
18

Egyszerűen imádom a színes dolgokat, és imádom a Jimmy Choo cipőket is, tehát esély sem volt arra, hogy ne jöjjön be nekem ez a modell. Három vidám, élénk szín váltakozik a szandálon, A cipő kígyóbőrből készült, és 12 centis aranyozott sarkakkal lett megálmodva. Nyitott orrú, és végre valahára nem zippzárral működik, hanem csattal. A pántok egymáson áttekeregve fogják körül a viselő lábát. Leírni is nehéz mennyire tetszik nekem ez a szandál, mégis fájó szívvel gondolok arra, hogy még leértékelve is 365 euróba kerül a theOutnet-en. Akinek ez az összeg nem pénz annak jó hír lehet, hogy ezt a modellt Magyarországra is kiszállítják. Ha valaki még nem akar őszi színekben járni a koraőszi hónapokban, az mindenképp rajongani fog ezért a példányért, ami minden outfittet fel fog dobni.

aug
18

Nagyon szép szandál, egzotikus szürke krokodilmintával a Givenchytől. A sarka a szokásos 11 centit üti meg, de ehhez semmilyen talp sem tartozik, szóval jó magas, ami nekem személy szerint nagyon bejön. Nem kell attól sem félni, hogy ilyen magasságokban csak úgy kibicsaklik az ember lába, mert rengeteg pánt igyekszik azon, hogy tartja a lábunkat. Az egyetlen szívfájdalmam, hogy ha már ennyi pánt van az egész szandálon, miért fut hátul egy zippzár a cipőn. Bár van csatt a pántokon, az csupán dísz. Ettől függetlenül nagyon jól néz ki, és én szívesen viselném a lábamon. A Net-a-Porter oldalán 875 euróba kerül egy pár ilyen cipő, de biztos hamarosan előkerülnek a hasonló cipők az olcsóbb boltokban, szóval fel a fejjel, persze, akinek nem fáj ennyi pénzt adni érte, mihamarabb rendeljen egy bájos kis párt.

aug
13

Nike - 'Blazer' magasszárú cipő

Címkék: nike | Szerző: ladyshoe | 6:12 pm

Hogy ne csak tűsarkú álmok és rémálmok legyenek a blogban, gondoltam megemlítek pár edzőcipőt is. Elsőként a Nike újdonságával találkoztam. A modell több észveszejtően ütős és fura színben jelent meg, de bennem a legvegyesebb érzéseket ez a kombináció ébresztette. Alap jába véve Converse minta alapján készült, csak itt egy hatalmas pipa díszeleg a cipő oldalán. Az igazi lányos lányok színe a rózsaszín, ami egyáltalán nem túlzás és nem giccses szerintem, mármint itt ennél a modellnél, de abban is biztos vagyok, hogy én nem venném fel ezt a lábamra, mert a rózsaszín edzőcipő nagyon gyorsan húslé és piszkos szürkésrózsaszíné változna, azt pedig nem igazán szeretné senki, ugye? Összességében így képen nagyon tetszik, de nem tűnik túl hordhatónak.

aug
13

Maloles - pezsgőszínű bőrcipő

Címkék: maloles | Szerző: ladyshoe | 6:07 pm

A Malolesnek eddig csak a ballerina cipőit láttam, és azok nagyon aranyosak voltak, de láthatólag túlságosan is megszerették azt a stílust, és azt hitték, hogy magas sarkúra átpakolva is aratni fog. Hát részemről nem jött be. Az orránál összegyűrt bőr bár azt sugallja, mintha vajpuha lenne az egész, nekem nem tetszik. A masni sem az igazi, olyan mintha csak úgy odavarrták volna, hogy nesze legyen ott valami. a Malolesnek van egy pontosan ilyen ballerina cipője is, tehát nem tudok mást mondani, ez egy ballerina cipő, ami sarkokat kapott, de nem áll jól neki. Nem csoda, hogy 40%-os akcióval találtam meg a Bluefly oldalán.

aug
13

Emilio Pucci szandál

Címkék: emilio pucci | Szerző: ladyshoe | 5:55 pm

Szintén az előbb említett oldalon, vagyis a theOutnet-en találtam ezt az Emilio Pucci szandált. Akármit csinálok, nekem erről a cipőről valami szép madár jut az eszembe. A kis aranyszínű pántok annyira kecsessé és csinossá teszik az amúgy fekete lakbőr cipőt, hogy húúúú! 11 centis aranyszínű sarokkal van megáldva, amik nem tűsarkak, tehát igen stabil járást biztosítanak a viselőjének. Hétköznapra biztos senki sem ezt a modell kapná a lábára, de bárminemű ünnepség, vagy összejövetel, esetleg bál jön szóba, gondolkodás nélkül őt választanám.

aug
13

Marc Jacobs cipő

Címkék: marc jacobs | Szerző: ladyshoe | 5:49 pm

A theOutnet oldalán nézegettem a leértékelt cipőket, és egyből ez a Marc Jacobs modell jelent meg a képernyőn. Annak ellenére, hogy egyáltalán nem szoktam megnyerőnek találni a kollekcióit, ez a cipő mégis megtetszett. Amellett, hogy szerintem nagyon stílusos a sötétvörös lakkbőr és a félig meddig telisarkú-talpú bálicipő. Bár nem tudom az utca porát, hogy viselné el a hófehér talp és sarok, de valószínűleg nem épp a nagyváros, vagy a vidék mocskához tervezték. Emellett az sem utolsó, hogy az 540 dolláros ár helyett most 162 dollárért lehet hozzájutni egy-egy párhoz ebből a modellből. Egyébként kicsiny hazánkba is szállítanak cipőket, persze nem pont azokat a példányokat, amiket Amerikában is szétszórnak, de azért nem semmi a választék, tehát, aki nem sajnálja a pénzt irány a theOutnet!

aug
12

A látvány sem utolsó, de főleg az ára miatt kerül ki az oldalra. Az új őrület minden bizonnyal a térd feletti csizmák lesznek az idén, mert úton útfélen ezekbe botlok. Amikor erre a modellre esett hirtelen a választásom az a szép kígyóminta és az elképzelhetetlenül magas ár volt. A teljesen egyszerű fekete csizmát szerintem abszolút feldobja a bronzszínű kígyó, ami nagyjából az egész első felét körültekergi a minta. Amit viszont nem nagyon értek, hogy egy totál szimpla, a mintát leszámítva, halál egyszerű csizmán mi a túró kerülhet több mint 2500 euróba?? Értem én, hogy nem mezei csizma, hanem Thomas Wylde, nade azért mégis, mi kerül ennyibe rajta? Ilyen drága cipővel még nem hozott össze a sors, pedig én kifejezetten szeretem a nyálam csórgatni a drága topánok előtt. Röviden szólva, nagyon kis vagány, de ennyi pénzt kérni érte kicsit túlzás. Persze nézegetni ingyen egyértelműen megéri.

aug
12

Megláttam, és csak annyi jutott eszembe: Fúj! Elnézést ismételten mindenkinek, akinek most gázoltam át a lelkén, de ettől a cipőtől sikítófrászt tudnék kapni. Eleve a hátam közepére sem kívánom az állatmintás cuccokat, de ez a talpnál kisebb emelt talp és a hullámos sarok végképp levágta nálam a biztosítékot. A sarok maga 14 centi ehhez jön a 3 centis emelt talp. A nevéből is látható, hogy bőrből készült modell. Legginsszel és pólóval ajánlják, ami szintén nem hangzik valami vidáman a számomra. Minden esetre, akinek nem borsódzik a háta a látványtól annak szeretettel ajánlom, bár én sose venném fel a lábamra, az biztos. Az ára 550 euro, szintén a Net-a-porter oldalán található és rendelhető meg.

aug
12

Pár napja meghalt a gépem, és most sikerült újjá éleszteni. Ennek örömére rögtön felkacsintottam a Net-a-Porter oldalára, és azt kell látnom, hogy egy egész csapat új lábbeli vár arra, hogy valaki megrendelje őket. Köztük is elsőként ez a roppant érdekes Alexander McQueen cipő ragadta magához a tekintetemet. Először azt hittem, hogy csak annyira két színű, hogy egyik fekete másik meg fehér, de közelebbről rájöttem, hogy cipőnként kétszínű a modell. Nem először látok ilyen cipőt, mert a nyaralásom alatt pont egy ilyen fajta cipőbe botlottam, amikor egy ősrégi klippet néztem a tévébe. Az oldal irodai cipőnek kínálja, de szerintem ez a cipő egy komolyabb összejövetelen is simán megállná a helyét. Elmaradhatatlan magas sarokkal van ellátva, ami 11 centis. Az egész cipő naná, hogy bőrből van, másból el se tudnánk képzelni, az ára pedig körülbelül 450 euro. Nekem személy szerint nagyon tetszik, remélem nem maradok egyedül a véleményemmel.

aug
6

Na ez már valami. Nem mondom, hogy hanyatvágódom a látványtól, de határozottan csinos, és szívesen viselném. Igaz, hogy lassan vége a nyári időszaknak, bár ki tudja mikor hűl le annyira az idő, hogy a szandálokat a csizmák váltsák fel. A nyitott orrú, szaténnal borított modell orrán ott díszeleg a PRADA felirat, ha valaki nem tudná egyből, hogy ki készítette a szandált. Az apró szatén masni pedig megfelelően ellensúlyozza azt, hogy egy telitalpú cipővel állunk szembe, ami eleve egy bizonyos nehézkes látványt ad minden szandálnak. Akinek nem nyerte el a tetszését ez a barnás szín, annak lehetősége van ugyanilyen áron megvenni a modell fekete változatát. A szandál 500 dollár közelében mozog, de láttam olyan oldalt is ahol 600-ért lehet hozzájutni, tehát nem árt körülnézni, mielőtt vásárolunk.

aug
6

Mivel alacsony termetű vagyok én magam sose vennék fel olyan cipőt, aminek nincs legalább 5 centis sarka, még nem jelenti, hogy nem tetszenek a lapostalpúak. A Bloomingdales oldalán botlottam bele ebbe a lila topánba. Rengeteg fajta pici forma van a cipő orrára erősítve, köztük csillag, madár, nap és egyéb elemek, ami nagyon aranyosá teszi a lila lábbelit. A modell feketében is létezik, de az nem tűnik túl vidámnak, még a sok kis fémes színű kütyüvel sem, ezért én inkább a liláról hoztam nektek egy képet. Gumi talpu, tiszta bőr az egész. Természetesen. Az ára pedig közel 300 dollár. Alacsony társaimnak nem ajánlom, de a magasabb hölgyeknek biztos nagyon jól állna.

aug
6

Marni - emelt talpú szarvasbőr szandál

Címkék: marni | Szerző: ladyshoe | 12:06 pm

A Net-a-porter újdonságai között tűnt fel ez a szintén hasítottbőr szandál. 5 centi magas talp és 15 centis sarokkal van felszerelve. Nekem nagyon tetszik, ahoz képest, hogy nagyon trendi mégis olyan mindennapos külsővel van felruházva, vagyis bármilyen hétköznapi alkalomra a lábunkra kaphatjuk és végiglejthetünk benne a város utcáin. A boka körüli pántok eltérnek a további pántoktól és bronz színű fényes anyaggal vannak bevonva, elől pedig egy hosszú zippzár található. Ha sietünk, akkor még beszerezhetjük a Marni eme modelljét, hogy ebben élhessük át az idei közelgő őszt. Az ára 489 euro a Net-a-porter oldalán.

aug
4

A Gucci egy örök klasszikus márka. Volt egy idő, amikor még a többi márka nem hóditott itthon, csak Gucci és kínai barátaival lehetett találkozni. Főleg kínai barátaival. Igazából már mindenkinek volt Gucci-ja vagy "Gucci"-ja, és kicsit meguntam az egészet. Az utóbbi időkkben viszont, ismét berobbant kicsi hazánkba ez a név, most már a többi márkanév közé, ígyhát nem tehetem, hogy nem említem meg legalább egy modelljét. A cipőről messziről üvölt, hogy milyen márkanév alatt fut, emellett nagyon jól mutat a csillagokkal díszitett fehér bőr sáv. Az orr rész nyitott és felette egy pici kis bőrből készült masni díszeleg. Ennek a modellnek vagy egy teljesen fekete példánya, ami fekete lakbőrből van és pont. Tehát azon nincs nyomott minta. Tehát akárcsak a D&G a Gucci és képes arra, hogy ugyanazon modellből két teljesen más kategóriás cipőt készítsen. Az egyik csinos, és aranyos, a másik semmit mondó és sötét. A modell 500 dollárba kerülm, viszont érthetetlen módon a hollófekete párja 50 dollárral többért lehet a szerencsés vásárlóé.

aug
4

Miu Miu - tört bőr cipő

Címkék: miu miu | Szerző: ladyshoe | 12:21 pm

Már csak a neve miatt is megnéztem közelebbről a Miu Miu új beszerezhető példányát. És valóban, a cipő szabályosan szanaszét tört bőrből készült, amitől olyan benyomása lesz az embernek, mintha színtiszta ezüsből lenne az egész. Természetesen ezüstnek nyoma sincs, az egész cipő bőrből készült, 10 centis sarokkal van megtoldva, és abszólult letisztult a formája. Igazából tényleg semmi extra nincs a cipőben, pont úgy néz ki, mint a többi ilyen típusu topán, ami vagy csillog, vagy lakbőrből készül, és hegyes az orra, viszont egyikük sem ad olyan látványt, mintha ezüstből öntöttek volna egy topánt a lábadra. Bár semmi izgalmas nincs benne, nekem ettől még nagyon tetszik, és aki szintén így van vele, az magáénak is mondhatja 290 euroért, ha megrendeli a net-a-porter oldalról.

aug
4

Balmain - Csattos-pántos bokacsizma

Címkék: balmain | Szerző: ladyshoe | 12:14 pm

Újabb hasítottbőr bokacsizma kerül terítékre, ez úttal a Balmaintől. Vörös bőrből és rengeteg pántból és csatból készült 11 centis sarokkal ellátott őszi csizma. Valóban mutatós a sok csinos kis pánt, ami az egész csizmán keresztűl kasul fel van varva, ha létezne más színben, és biztos létezni fog, maximum nem ez lesz a márkaneve, gondolkodás nélkül felkapnám a lábamra az ősszel. Az egyetlen elkerülhetetlen szépséghibája a hátulján lévő hatalmas zippzár méghatalmasabb fogantyúval. Valószínűleg azért van ekkora bőrből készült fogantyú, hogy takarja a zippzárt, de nem biztos, hogy romantikus látványt tud nyújtani egy cipő után lifegő félméter bőrcsík. Mindenesetre, nagyon kis pofás, és valóban divatos, nomeg feltűnő jelenség, és az ára sem semmi, ugyanis több mint ezer euro az ára egyetlen pár vörös csodának.

aug
4

Úgy döntöttem, hogy, mint jól bevett szokás, minden nap nem tetszésemet is ki fogom fejezni egy-egy lábbeli iránt. Akkor kezdjük is. Először azt kell megjegyeznem, hogy nekem nagyon nem tetszenek ezek a gladiátor cipők. Nem tűnik kényelmesnek, és túl szépnek sem mondanám őket. Mintha egy hosszú csík bőrt tekernék végig a lábamon cipőként. Jeffrey Campbell viszont nem állt meg itt. Ez év két legnagyobb divatát pakolta egybe: gladiátor cipő és indián szandál. Az indián szandálokat, vagyik szandál kis bőrfecnikkel nekem nagyon tetszenek. Volt nyár elején egy gyönyörű Jimmy Choo kék cipő, amiről ilyenek lógtak le, és nagyon pofás volt. Na már most a gladiátor szandálhoz nagyon nem passzol ez a dizájn. Tovább tetézi a nemtetszésem, ami alapból jellemzi a stílust, hogy nincs neki sarka. Még egy másfél centis sem, ami már csak a tartás miatt is igen hasznos lenne. Az viszont tény, hogy nem kérnek sokat érte, akciósan 76 dollár a Bluefly-nál.

aug
3

Prada - barna szatén masnis szandál

Címkék: prada | Szerző: ladyshoe | 8:53 am

Ma sem marad el, hogy nem tetszésemet fejezzem ki egy cipővel kapcsolatban. A Prada évek óta egyre jobban elkeserít engem, ha cipőkről van szó. Néha-néha akad egy igazán szép, említésre méltó modell a kollekcióiban, de a többség ormótlannak tűnik a számomra. Tudom, hogy az emelt talp most éli reneszánszát, de ezáltal eleve nehézkesnek tűnik egy cipő, ha erre még rátesszük az itt látható hatalmas, sötétbarna szatén masnikat is, akkor elég rossz kinézetet kapunk. A sarok maga 15 centi, amiből lejön az emelt talp, de hiába a szép magas sarok ez sem segít abban, hogy nőiesebbé és kecsesebbé tegyük vele a cipőt. Hosszú ideig néztem a szandált és tényleg próbáltam megkedvelni, de az egyetlen, ami pozitívum benne, hogy a szatén valószínűleg nem vágja véresre az ember lábát. Akinek tetszik és nem sajnálja érte a pénzt az élvezze a Prada barna szatén masnis szandálkáját, de attól félek, hogy ez a modell főleg azoknak a lábán fog megjelenni, akiknek mindegy mit vesznek fel csak márkás legyen.

aug
3

Ahogy a címből és a képből is látható ez egy teljesen natúr színű bokacsizmácsa, bőrbe vágott mintával diszítve. Nem éppen téli cipő, de a koraőszi napokban elbüvőlő kiegészítőként szolgálgat. Bár meg kell jegyezni, hogy a hasított bőr eleve kényes anyag, ezzel a natúr színnel pedig minden bizonnyal sokkal óvatosabban kell bánni, és sokkal könyebben tűnnek fel rajta a koszfoltok. Kivételesen a cipőfűző sem csak dísz, hanem eredeti funkcióját tölti be ennél a modellnél. Ez nekem nagyon tetszik, mert bár semmi bajom nincs a zippzárral, de azért egy igazán szép cipőt eléggé el tud rondítani az oldalán lifegő fogantyű, itt viszont ettől egyáltalán nem kell tartani. Semmi sem ronthatja el a kecsességét, a vágott minta pedig csipke hatását kelti bennem, ettől kis könnyed kinézetet ad a csizmának. Eredetileg a cipő majdnem háromszáz dollárba kerül, de most 40%-os akció keretében meg lehet venni a Blufly-on.

aug
3

Pár napja írtam az egyik új D&G cipőről, ami nem nyerte el éppenséggel a tetszésem. Nos megtaláltam ugyanannak a típusnak egy másik fajtáját. Tekintve, hogy eleve tetszett a felépítése és a kinézete a cipőnek, egyértelmű, hogy ez itt is fenn áll, viszont itt már nincsenek elveszíthető flitterek, tehát ez a cipő már igencsak "bejövős" a számomra. Természetesen a paraméterei egy az egyben megegyeznek a másik D&G topánnal. De természetesen, ahogy lenni szokott, az igazán szép dolgok drágák, és ez a cipő, habár pontosan ugyanolyan kaptafa alapján készült kétszáz dollárral mégis többe kerül, ami azért eléggé nevetségesnek tűnik. Még sosem tapasztaltam ekkora árbeli különbséget két majdnem egyforma cipő között. Főleg mivel ugyanaz a márkája is... ettől függetlenűl a cipő továbbra is nagyon bájos marad.